Historien om Modern Elteknik

Woodstock och Hisingen

Modern Elteknik har anor ända tillbaka till 60-talet. Samma år som människan tar de första stegen på månen, Pippi Långstrump gör entré i tv-rutorna och den legendariska Woodstockfestivalen går av stapeln, ser Astor Nordgren och Lars Gunnarsson att det finns behov av en riktigt personlig och kundvänlig elfirma på Hisingen i Göteborg. Året var alltså 1969 och i en källare i ett höghus på Stillestorpsgatan föddes det som idag är känt som Modern Elteknik.

Två gentlemän möts

År 1975 blev Krister Andersson kund till firman. Två år senare, 1977, anställdes Stefan Johannesson.

Stefan gick den långa vägen och arbetade sig successivt upp i bolaget. I flera år arbetade han aktivt med försäljning. Med sitt kundtillvända sätt blev han snart populär bland både kunder och medarbetare. Krister fortsatte att lojalt handla av bolaget under alla år, mycket tack vare att han uppskattade kombinationen av professionalitet och den genuint familjära atmosfär som alltid mötte honom.

Det blir bara bättre och bättre

År 1998 bestämde sig Stefan och Krister att slå sina påsar ihop och i juni det året köpte de bolaget. Sedan den dagen har de positiva förändringarnas vindar blåst. Gång på gång har nya, spännande satsningar gjorts, allt för att bolaget ständigt ska leva upp till sin ledstjärna ”Modern”. Totalrenoverad fastighet, ny logga, ny hemsida och en kvalitetssäkring med ISO9000-certifiering är bara några exempel på projekt som genomförts. Och alla förändringar som görs, görs med tanken att det ska bli bättre för både kunder och för kunders kunder.

 

Resultaten av satsningarna har inte heller låtit vänta på sig. År 1997 hade Modern Elteknik 22 anställda och omsatte 60 miljoner kronor. Idag är omsättningen 160 miljoner kronor med 32 anställda. Ett bevis på att professionalitet, familjär anda och genuin kundvänlighet som når hela vägen ut i fingerspetsarna alltid är rätt väg att gå!

…och ännu bättre ska det bli!

Men historien tar inte slut här. Med Krister och Stefan kvar som ägare övertog deras söner Jan och Peter rollerna som VD och vVD år 2019. Och deras uppdrag är tydligt: Att driva verksamheten vidare med samma glöd, professionalitet och familjära värme som funnits i bolaget sedan det startade. En särskild kultur som du som kund verkligen kommer att känna.

Välkommen som kund hos Modern Elteknik!

 

Ägarna talar:

“Redan när vi tog över Modern Elteknik 1998 så fanns det en särskild stämning på företaget, ett särskilt engagemang som genomsyrade verksamheten och märktes i relationerna med våra kunder. Den speciella känslan är fortfarande en viktig del i vår verksamhet och tillsammans med vår samlade kompetens och vårt breda sortiment, så ringar vi in några av våra starkaste affärsmässiga fördelar gentemot våra konkurrenter. Detta är något vi vill ta fasta på och sätta på pränt i vår varumärkeshandbok. Handboken är ett viktigt verktyg för att komma ihåg var vi står och visa vägen för framtiden.”

– Krister Andersson och Stefan Johannesson

Viktiga händelser

1969
Grundade Modern Elteknik AB av Astor Nordgren och Lars Gunnarsson

1981
Flyttade från ”källaren” till befintlig byggnad där bolaget fortfarande är idag

1998
Krister Andersson och Stefan Johannesson köper bolaget av tidigare ägare

2003
Totalrenovering av lokaler

2009
Utbyggnation av lager och kontorsdel

2019
Generationsbyte med Jan Johannesson som VD och Peter Andersson som vVD

2020
Invigning av nya lagerhissar