Nyheter

Ladda din elbil

Se till att elbilarna rullar vidare

Med produktfamiljen EVlink erbjuder Schneider Electric ett helhetserbjudande för elbilsladdning. EVlink erbjuder tillgång till hårdvara, uppkopplad mjukvara samt servicetjänster, installation och underhåll som genomförs av elinstallatör.

Parkeringsladdaren

Passar dig som söker lösningar för större installation vid kommersiella fastigheter och parkeringsplatser. Laddaren kan antingen installeras som egen fristående, eller vara en del av ett större nätverk vid exempelvis offentliga parkeringsplatser, som köpcenter.

Laddstation för offentliga parkeringsplatser där hög funktionalitet efterfrågas. Försedd med två uttag för 22 kW och RFID-läsare. Förberedd för kommunikation mot 3:je part-system via OCPP. Liten och smidig laddstation med hög funktionalitet och RFID-läsare.

Kan anslutas 1-fas alt 3-fas och har inbyggd strömtransformator samt IP, Modbus och OCPP-kommunikation.

Du kan på olika sätt optimera energihanteringen och effektivisera laddstationer. Bland annat uppnås en energieffektiv installation genom att styra laddningen till tider då fastighetens totala effektuttag är lägre eller fördela effekten mellan flera anslutna laddare, beroende på hur många som används.

Tryck för produkter

 

 

EVlink väggbox Plus

 

Schneider Electric har nu uppgraderat sin hemmaladdare med RDC-DD skydd.

EVlink väggbox Plus är en robust, trygg och användarvänlig laddstation som laddar upp till tre gånger så snabbt som ett vanligt uttag. Väggboxen har samma prestanda och funktioner som den tidigare varianten, men det nya är att den nu har ett skydd mot DC-felströmmar (RDC-DD) inbyggt i laddaren. Detta gör att laddaren kan skyddas med en jordfelsbrytare typ A.

Tryck för produkter


 

Här följer viktig information ifrån försäkringsbolag och elsäkerhetsverket hur viktigt det är att använda rätt utrustning och inte ladda i vägguttaget hemma. 

 

 

 

Laddning av elbil och laddhybrider

Laddhybrider och elbilar köps av alltfler idag, och för många är det ett nytt sätt att äga bil med miljövänligare bränsle. Laddning av bilen innebär tyvärr en viss brandrisk. Här kommer några säkra råd om laddning från oss.

Säker laddning

För att ha en säker och snabb laddning av bilen i hemmet så rekommenderas en laddstation i form av väggmonterad laddbox eller fristående laddstolpe. Enklast och billigast är en laddbox på väggen, i eller på utsidan, av ett garage.

Undvik brand

Laddningen ställer större krav på elsystemen i våra hem och elbilsladdning innebär att elsystemet belastas hårdare över längre tid. Hög belastning innebär också att risken för överhettning och brand i kopplingar och uttag ökar.

För att undvika brand är det viktigt att den befintliga elinstallationen kontrolleras innan installation av laddbox eller laddstolpe, så att den håller tillräckligt bra standard i kablar och kontakter för att klara en hög belastning under längre tid, det vill säga en normal laddningstid.

Tänk på det här innan du laddar din bil hemma:

  • Vanliga vägg- och motorvärmaruttag (Schukouttag) är oftast inte gjorda för den långvariga höga belastning som elbilsladdning medför.
  • Ett säkrare laddningsalternativ är att låta en elinstallatör installera en fast laddbox eller laddstolpe.
  • Låt en elinstallatör kontrollera din elanläggning innan du installerar en laddstation. Felaktigheter kan då hittas innan något händer.
  • Många jordfelsbrytare är inte anpassade för laddning och det finns då risk att jordfelsbrytaren inte fungerar som den ska vid elfel. Be elinstallatören kontrollera även detta.
  • Läs på om Elsäkerhetsverkets tips och råd om vad du bör tänka på vid laddning av elbil i hemmet.

 

Källan till denna text hittar du här 

 

Tryck för produkter

author avatar
Modernelteknik